Apiglukan extra obsahuje beta-glukan ve zvýšeném množství. Vhodné i pro diabetiky k úpravě metabolického profilu. Chrání před infekcemi a nádory .
Apiglukan extra blahodárně působí v období rekonvalescence a zvýšené fyzické či psychické únavy, významně posiluje odolnost organismu a snižuje potíže při bakteriálních a virových onemocněních včetně specifických alergií, zlepšuje paměť, snižuje únavový syndrom a používá se i jako významná onkologická prevence.
U mužů je tradičně oblíben při obtížích zbytnění prostaty, u žen harmonizuje menstruační cyklus ( při nepravidelné a bolestivé menstruaci ), pomáhá v období klimakteria, menopauzy.
( 1 kapsle 500 mg / na 100g ):
fermentovaný pyl ( perga ) 357,5 mg / 71,5 g
pektin ( citrusový ) 99,0 mg / 19,8 g
přírodní vitamin C ( acerola ) 30,0 mg / 6,0 g
beta-glukan 6,0 mg / 1,2 g
stearan hořečnatý ( rostlinný ) 5,0 mg / 1 g
selen ( kvasnicový 0,1% ) 2,5 mg / 0,5 g
Apiglukan extra dále obsahuje: pektin (citrusový) - váže na sebe těžké kovy, odstraňuje je z těla, snižuje cholesterol, přírodní vitamin C (acerola) - výtažek z tropické třešně, působí příznivě při metabolických procesech, zlepšuje zdravotní stav, má příznivé účinky na cévy, dásně zubů, zlepšuje vstřebávání železa a působí efektivně při antioxidačních jevech v lidském organizmu, selen (kvasnicový) - působí jako důležitý antioxidant, likviduje v organizmu volné radikály a tím brání stárnutí buněk, stearan hořečnatý - snižuje obsah škodlivého cholesterolu v těle a pročišťuje organizmus.
Vhodné i pro diabetiky, neobsahuje cukr, obsahuje pouze přírodní látky.
Schváleno Ministerstvem zdravotnictví ČR: HEM-350-21.6.04-17258,
1-3 kapsle denně
Doplněk stravy. Výrobek není určen pro děti do 3 let. Nevhodné pro osoby citlivé na včelí produkty. Skladovat při pokojové teplotě, mimo dosah dětí. Přípravek by neměl být používán jako náhrada pestré stravy. Doporučené dávkování se nesmí překračovat. Obsahuje pouze přírodní látky. Při onkologickém onemocnění a chorobách ledvin je nutno dávkování konzultovat s lékařem.
Apiglukan je vhodný jako doplněk léčby během chřipkových epidemií či dalších virových nebo bakteriologických nákazách ( různé záněty, bolesti hrdla apod. ) nabo jako významná podpora při léčbě antibiotiky ( např. během onemocnění angínou ). Jeho užívání doporučujeme v kombinaci s vitamínem C i jako preventivní ochranu organizmu a předcházení zdravotním potížím zvláště v přechodných ročních obdobích, kdy je organizmus vystaven nepříznivým vlivům vnějšího prostředí s cílem dosažení vyšší aktivity imunitního systému.
Fermentovaný pyl (perga) je získáván z pláství včelstva. Je to květový pyl, který je přepracován včelami přímo v úle. Zde je vystaven přírodnímu kvasnému procesu, v kterém pylová zrna nabobtnají, roztrhnou se pylové blanky a bílkovinný obsah zrna se uvolní. Analýzy dokazují přítomnost aminokyselin, stopových prvků, enzymů a vysokou koncentraci vitaminů řady B. Všechny tyto látky jsou biologicky vyvážené a působí synergicky. Pyl perga většinou nevyvolává žádné alergické reakce, podporuje organizmus k rychlé obnově duševní i fyzické síly, zvláště v rekonvalescenci po vyčerpávajících chorobách, po operacích. Při depresivních stavech vyvolává trvalejší pocit spokojenosti a vyrovnanosti. Jeho využití je významné i pro období klimakteria. Rozvoj moderní vědy na základě poznatku o hormonálních regulacích a poznatku o účincích hormonů zatlačil význam těchto přírodních zdrojů poněkud do ústraní, ale i přes postupné odbourávání kontraindikací hormonální substituční léčby je ještě stále mnoho žen, které hormonální léčbu nemohou užívat nebo které ji z nějakých důvodů akceptovat nechtějí. V poslední době zaznamenáváme určitou renesanci - návrat k přírodním zdrojům, a i když tyto byly moderními lékaři donedávna považovány pouze za tzv. placebo, tj. bez jakéhokoli účinku, stávají se čím dál tím častěji předmětem vědeckého bádání a výsledky jednotlivých studií ukazují, že efekt je skutečný a prokazatelný. Díky pokrokům vědy bylo možné izolovat v pylu látky, které se nazývají fytoestrogeny, které mají velmi příznivý vliv na zdraví.