Apiglukan imuni obsahuje beta-glukan ve zvýšeném množství. Vhodné i pro diabetiky k úpravě metabolického profilu. Chrání před infekcemi a nádory.
ApiGlukan imuni se skládá z několika významných přírodních imunostimulátorů. Doporučujeme osobám se sníženou imunitou a oslabeným organizmem, při užívání antibiotik. Blahodárně působí na obranyschopnost organismu. Snižuje rizika virových a bakteriálních infekcí. Napomáhá snižovat hladinu krevního cholesterolu a blahodárně působí na kardiovaskulární systém. Pomáhá upravovat zažívací mikroflóru a má výrazný probiotický efekt.
1 kapsle 450 mg / na 100g):
pektin (citrusový) 280 mg / 62,5 g
inulin 68 mg / 15,2 g
mateří kašička (lyofilizovaná) 30 mg / 6,7 g
acerola (zdroj vitaminu C) 30 mg / 6,7 g
beta-glukan (z hlívy ústřičné) 30 mg / 6,7 g
koenzym Q10 12 mg / 2,7 g
kapsle rostlinného původu
Apiglukan extra dále obsahuje: pektin (citrusový) - váže na sebe těžké kovy, odstraňuje je z těla, snižuje cholesterol, přírodní vitamin C (acerola) - výtažek z tropické třešně, působí příznivě při metabolických procesech, zlepšuje zdravotní stav, má příznivé účinky na cévy, dásně zubů, zlepšuje vstřebávání železa a působí efektivně při antioxidačních jevech v lidském organizmu, selen (kvasnicový) - působí jako důležitý antioxidant, likviduje v organizmu volné radikály a tím brání stárnutí buněk, stearan hořečnatý - snižuje obsah škodlivého cholesterolu v těle a pročišťuje organizmus.
Vhodné i pro diabetiky, neobsahuje cukr, obsahuje pouze přírodní látky.
Schváleno Ministerstvem zdravotnictví ČR: HEM-350-21.6.04-17258
1-3 kapsle denně
Doplněk stravy. Výrobek není určen pro děti do 3 let. Nevhodné pro osoby citlivé na včelí produkty. Skladovat při pokojové teplotě, mimo dosah dětí. Přípravek by neměl být používán jako náhrada pestré stravy. Doporučené dávkování se nesmí překračovat. Obsahuje pouze přírodní látky. Při onkologickém onemocnění a chorobách ledvin je nutno dávkování konzultovat s lékařem.
Apiglukan je vhodný jako doplněk léčby během chřipkových epidemií či dalších virových nebo bakteriologických nákazách ( různé záněty, bolesti hrdla apod. ) nabo jako významná podpora při léčbě antibiotiky ( např. během onemocnění angínou ). Jeho užívání doporučujeme v kombinaci s vitamínem C i jako preventivní ochranu organizmu a předcházení zdravotním potížím zvláště v přechodných ročních obdobích, kdy je organizmus vystaven nepříznivým vlivům vnějšího prostředí s cílem dosažení vyšší aktivity imunitního systému.
Mateří kašička je dlouhodobě známá a používaná jako přirozený zdroj stimulačních látek se širokým spektrem účinků, hlavně v oblasti činnosti jater, srdce, centrálního nervového systému, krvetvorby a významné podpory imunitního systému. Jako doporučována především k získání větší fyzické a duševní síly. Excelentní účinky jsou známy u celkové sešlosti, astenie, stavů před a po operaci, v rekonvalescenci, zejména po virových a bakteriálních onemocněních či při celkovém přepracování a únavě.
Pektin citrusový na sebe váže většinu těžkých kovů (olovo, rtuť, kobalt aj.) a významně přispívá k jejich odstranění ven z těla. Pomáhá snižovat škodlivý cholesterol, má příznivý vliv na proces vstřebávání, a tím zlepšuje využitelnost vitaminu C při jeho užívání.
Koenzym Q10 je látka strukturou připomínající vitamín K a E, která je přítomná v každé buňce lidského těla. Během biochemických reakcí v buněčných mitochondriích se koenzym Q10 účastní procesu přenosu a získávání energie, která je pro život nezbytná. Nejvyšší koncentrace koenzymu Q10 byly nalezeny v srdci, játrech a v buňkách imunitního systému, tedy v orgánech s nejvyššími energetickými požadavky, a proto tyto orgány jsou nejvíce náchylné na nedostatek této živiny. Navíc koenzym Q10 má antioxidační vlastnosti, díky kterým chrání lidský organismus před poškozením způsobeným volnými radikály. S věkem, při zvýšené fyzické a psychické zátěži, během nemoci klesá hladina koenzymu Q10, a je proto vhodné ji doplňovat.
Účinky: Dodává energii pro pravidelnou činnost srdečního svalu a chrání jej před poškozením, zlepšuje fyzickou i psychickou kondici, má blahodárný vliv na zdravotní stav lidí se srdečními potížemi, je nezbytný pro udržování zdravých dásní a zubů.
Acerola (tropická třešeň) je velmi bohatá na přírodní vitamin C (až 40x více než citrony). Obsahuje jej ve formě několikrát složené kyseliny askorbové, jejíž vliv je zpravidla trvalejší než u jednoduché průmyslově vyráběné kyseliny askorbové (běžný vitamin C). Někteří lidé reagují optimálně pouze na přírodní céčko, které je většinou i lépe stravitelné. Acerola dále obsahuje vitaminy A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, E, minerály a další důležité flavonoidy (vitamin P-rutin a hesperidin).